skip to Main Content
OPEN Vrijdag 13:00-19:00 - Zaterdag 10:00-19:00 - Zondag 10:00-12:30 - MAA-DIN-DON op afspraak - Woensdag gesloten || GSM 0475/28 39 47 || MAIL info@wijnendeprez.be

Glencairn whisky glazen

Het fantastische aroma, de intense smaak en het fijne mondgevoel… whisky is een complex distillaat bedoeld om uitgebreid van te genieten. Voor andere dranken zoals wijn, champagne, cognac enz. gebeurt dit vaak in een eigen passend glas specifiek voor die drank, maar vreemd genoeg is dit voor whisky meestal niet het geval.

Raymond Davidson van de Schotse Glencairn crystal company besloot daarom een glas te ontwerpen specifiek om whisky optimaal te kunnen degusteren. Met de hulp van niemand minder dan de Schotse Masterblenders ontwierp hij uiteindelijk het ultieme whiskyglas. De brede onderkant van het glas zorgt ervoor dat aroma’s makkelijk vrij komen en de kleur optimaal tot zijn recht komt. De smaller toelopende bovenkant houdt die aroma’s vervolgens mooi gevangen. De zware, massieve voet maakt dat het glas stevig in de hand ligt en tegen een stootje kan. Ondertussen wordt dit glas wereldwijd erkend als hét standaardglas om Single malt te proeven en op vrijwel alle whisky-festivals wordt dit glas inmiddels gebruikt als officieel proefglas.

Deze officiële glencairn glazen kan je vanaf heden ook bij Wijnen Deprez verkrijgen:

  • € 4.50 per glas
  • €24.00 per doos van 6 glazen

TIJDELIJKE SUPER PROMOTIE: bij aankoop van een single malt whisky slechts €18.00 per doos van 6 glazen.

 

 

Back To Top