skip to Main Content
OPEN Vrijdag 13:00-19:00 - Zaterdag 10:00-19:00 - Zondag 10:00-12:30 - MAA-DIN-DON op afspraak - Woensdag gesloten || GSM 0475/28 39 47 || MAIL info@wijnendeprez.be

Clos Bagatelle

Clos bagatelle wijnHet wijndomein Clos Bagatelle ligt net buiten het plaatsje Saint-Chinian en is omringd door 39 hectare aan wijngaarden. De geschiedenis van dit domein begint in 1623 toen Pierre Mercadier verliefd werd op de omgeving van het domein, en hij was uiteindelijk de eerste om hier, na een jarenlange voorbereiding van de gronden, wijnstokken te planten. Bijna 400 jaar later is dit nog steeds een kleinschalig familiebedrijf in handen van Luc en Christine Simon. Deze broer en zus hebben het wijnhuis overgenomen van hun ouders en borduren voort op de goede naam die de familie decennia lang heeft opgebouwd. Continuïteit in de kwaliteit is hierbij van groot belang, maar wel met een ongelooflijke drive en passie om elk jaar beter te worden. In hun wijngaarden vinden we vooral Syrah, Grenache, Carignan, Mourvèdre en Cinsault aan stokken die van piepjong tot wel 100 jaar oud zijn. Uniek is dat deze wijnstokken op het domein verspreid staan op drie types van terroir: klei- en kalkrijke gronden in de vallei, leisteen op de heuvelflanken en zandsteen op de heuveltoppen (250 meter boven zeeniveau). Een unieke blend die bijdraagt aan de harmonieuze smaken van de wijnen van dit domein.

De wijnen van Clos Bagatelle zijn zonder overdrijven van het beste wat het Frane zuiden te bieden heft, en dat vertaalt zich dan ook jaarlijks in lovende kritieken en monsterscores in de internationale wijnpers. Enkele van de meest recente voorbeelden:

  •  Jeb Dunnuck  – Wine Advocate omschrijft Clos bagatelle als  « l’un des plus beaux domaines de Saint Chinian » en bevestigt met scores van 94/100 en 95/100! (04/2016)
  • Tim Atkin – Decanter, noteerde een monsterscore van 96/100 en omschreef  één van de wijnen als « l’un des plus grands vins rouges du Languedoc » (04/2016)

Wijnen Deprez heeft heel wat wijnen van dit fantastisch wijnbedrijf in de rekken, maar we zetten hier even onze nieuwste arrivals in de kijker, die met hun zuiderse karakter de perfecte zomerse wijnen zijn om van te genieten op het terras of bij de BBQ. Bovendien bieden we deze aan met een mooie promotie vanaf 6 flessen.

  • Clos Bagatelle à l’Origine Rosé 2015 – Heerlijk frisse roséwijn met verrassend krachtige afdronk. TOPPER!
  • Clos Bagatelle à l’Origine Rouge 2013/14 – Fantastische smaakvolle rode wijn, ideale metgezel bij de  BBQ.

PROMOTIE voor beide wijnen: normale prijs €7.50 /fles (75cl) – nu tijdelijk €6.50/fles (vanaf 6 flessen)

Aarzel dus niet en kom langs om deze en ook de andere wijnen van dit fantastische domein te ontdekken bij Wijnen Deprez !

Tot gauw

Back To Top